.

Het concert “Merry Christmas” staat in het teken van kerst, vernoemd naar de film “Merry Christmas”. Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. Wanneer de Kerst aanbreekt, gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Die nacht worden de levens gevolgd van vier personen: een anglicaanse priester, een Franse luitenant, een tenor en zijn zingende geliefde, een sopraan. In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren.

.

Het is de 7de editie van Merry Chritsmas in de Jacobuskerk te Enschede. En voor het eerst dit jaar zal Merry Christmas ook worden gegeven in de Grote Kerk te Apeldoorn. Dit jaar hebben we topsolisten die aan ons concert gaan meewerken, waaronder  de jonge zeer getalenteerde sopraan Irene Hoogveld. Eric Reddet, lyrisch tenor uit Frankrijk. Eric Reddet zal o.a. Nessun Dorma ten gehore brengen en Cantique de Noel. Hij maakte deel uit van The Platin Tenors van het Johann Strauss Orkest.

Bariton Peter Arink is sinds 2007 verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera. Ook bij De Nederlandse Opera is hij veelvuldig solistisch te horen. Naast opera is Peter Arink ook als oratoriumsolist regelmatig in binnen en buitenland werkzaam.

.

SOPRAAN IRENE HOOGVELD

BAS PETER ARINK

TENOR ERIC REDDET

.

Klarinettiste Liane Kuiper zal soleren in het Adagio uit het Klarinetconcert van Mozart, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, zo ook in de soundtrack van Out of Africa. Naast deze uitmuntende topsolisten hebben we ook topmusici in huis. Maak alvast kennis met onze musici en bezoek de website www.OrchestraTwente.nl/Musici

Tevens zal Koorschool Lambertus uit Hengelo (Ov.) hun medewerking verlenen op het concert zondag 8 december 2019 in de Jacobuskerk te Enschede. Gospelkidz uit Amersfoort zullen hun medewerking verlenen op het concert 15 december 2019 in de Grote Kerk te Apeldoorn. Het wordt een afwisselend concert met dynamiek.

Boek hier uw tickets

MAAK KENNIS MET ONZE MUSICI

.

.

Beleef een compleet verzorgd dagje uit en kom helemaal in de kerstsfeer met het kerstconcert “Merry Christmas” van Orchestra Twente & Choir Twente met na afloop een heerlijk 3-gangen groepsdiner. Brookhuis Reizen zal u deze dag per luxe touringcar op de bestemming brengen. Samen maken we er een onvergetelijke dag van.

.

Inbegrepen bij deze dagtocht :
– Vervoer per luxe touringcar
– Entree Merry Christmas Concert
– Heerlijk 3-gangen diner

Zondag 8 december 2019 is het concert in de Jacobuskerk te Enschede en is opstappen vanaf de Achterhoek mogelijk. Zondag 15 december 2019 is het concert in de Grote Kerk te Apeldoorn en is opstappen in Twente mogelijk. Ga voor het programma en de opstapplaatsen naar : www.BrookhuisBusreizen.nl
Boek hier uw compleet verzorgd dagje uit.
We wensen u alvast een fijne dag!

Arrangement boeken

.

COMPONIST PHILIPPE ROMBI

De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria en ook het lied I’m dreaming of home. I’m dreaming of home voelt alsof het een traditionele song is. Echter, dit lied is speciaal voor deze film geschreven door Philippe Rombi. Het is een eerbetoon aan de soldaten die vochten voor zowel de geallieerden en de Centrale Mogendheden in de Eerste Wereldoorlog.

.

AVE MARIA

I’M DREAMING OF HOME

MERRY CHRISTMAS

.

Het is in 2014 honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. De oorlog begon op 28 juli 1914 en duurde tot 11 november 1918. Vier lange jaren liep de frontlijn dwars door België (West Vlaanderen) en Noord-Frankrijk tot de Zwitserse grens. Over een lengte van zo’n 700 kilometer vochten soldaten een verschrikkelijke strijd in de loopgraven.

Op kerstochtend 1914 klonk vanaf de Duitse zijde het Stille Nacht, Heilige Nacht. Toen het lied beëindigd was, stapte een Duitse soldaat het niemandsland in. ‘Merry Christmas’, riep hij, ‘We not shoot. You not shoot.’ Daarna zwegen de kanonnen en geweren. Dit onofficiële Kerstbestand was het begin van een spontaan wapenstilstand, die zich verspreidde over het meer dan 700 kilometer lange Westelijk Front. Soldaten van beide kanten klommen uit de loopgraven, schudden elkaar de hand, maakten foto’s van elkaar, zongen samen kerstliederen en speelden hier en daar een partijtje voetbal.