WORKSHOP MAESTRO

VOOR WIE? 

Iedereen die interesse heeft in dirigeren is welkom! Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om een koor te dirigeren? Of ben je amateur dirigent en wil je graag tips & tricks en feedback? De dirigent van jullie koor of ensemble is plotseling ziek geworden, wat nu? Ben jij de redder in nood? Geef je dan op voor de workshop “Maestro” om de fijne kneepjes van het vak te leren.

.

WAT GA IK LEREN? 

De workshop Maestro is voor beginners en gevorderden. Monique gaat jouw de basistechnieken van het dirigeren leren en jouw coachen en begeleiden bij het dirigeren van een koor. Aan het einde van de workshop wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren en repertoirekeuze. Je hoeft voor deze workshop geen noten te kunnen lezen of een instrument te kunnen bespelen.

.

TECHNIEK

  • Een goede houding
  • Het tikpunt
  • Maatsoorten dirigeren ( 2, 3 en 4 slag )
  • Inzetten aangeven
  • Afslaan

PRAKTIJK
In deze workshop gaan we enkele korte stukken instuderen en fragmenten uit stukken behandelen. Elke deelnemer kan dan ervaren hoe het koor reageert op jouw slagen. Uiteraard mag je ook je eigen koorwerk meebrengen, als je daar vragen over hebt!

.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE WORKSHOP!

Dag : Vrijdagavond
Aanvang : 19.00 – 21.00 uur
Locatie : Kaliber Kunstenschool, te Enschede
Inclusief : Syllabus en bladmuziek van enkele korte stukken, koffie/thee.

Ja, ik doe mee!

.

VERVOLGCURSUS MAESTRO

In de vervolgcursus “Maestro” kun je in 5 lessen o.a. leren hoe je dynamiek aangeeft en fermates dirigeert. Ook gaan we leren hoe je de slagen kunt onderverdelen, maatwisselingen komen aan bod en tevens behandelen we het slagschema voor onregelmatige maatsoorten (bv.  5/8 of 7/8 maatsoort ) Ook wordt er aandacht besteed aan het inzingen van het koor, repetitietechniek en gaan we met de Lax Vox methode aan de slag.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE CURSUS MAESTRO

Dag : Vrijdagavond
Aanvang : 19.00 – 21.00 uur
Locatie : Kaliber Kunstenschool, te Enschede
Inclusief : Syllabus, bladmuziek, koffie/thee
Maximaal : 5 personen

Ja, ik doe mee!

.

DIRIGENT MONIQUE KOKKELER

Monique Kokkeler heeft tijdens haar studie Accordeon, te Enschede, het vak ensembleleiding gevolgd. Door haar blijvende interesse in dirigeren heeft ze dit aan het conservatorium te Arnhem voortgezet bij Lex Veelo. Daarna heeft ze o.a. privélessen orkestdirectie gevolgd bij Ger Vos, Kerry Woodward en Marcus la Fleur. Tevens heeft ze deelgenomen aan de Masterclass Koordirectie van Alistair Lilly, dirigent van het koor van de Nationale Reisopera.

Monique is dirigent geweest van verschillende koren en orkesten, waaronder accordeonorkesten, jeugdensembles, kinderkoor, jeugdkoor, dameskoor, barbershopkoor en gemengde koren.  Momenteel is ze dirigent van Choir Twente & Orchestra Twente.