MAESTRO2019-01-08T13:30:47+00:00

WORKSHOP “MAESTRO”

VOOR WIE? 

Dirigent Monique Kokkeler geeft vrijdag 1 februari 2019 de workshop “Maestro”. Iedereen die interesse heeft in dirigeren is welkom! Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om een koor te dirigeren? Of ben je amateur dirigent en wil je graag tips & tricks en feedback? De dirigent van jullie koor of ensemble is plotseling ziek geworden, wat nu? Ben jij de redder in nood? Geef je dan op voor de workshop “Maestro” om de fijne kneepjes van het vak te leren.

.

WAT GA IK LEREN? 

De workshop “Maestro” is voor beginners en gevorderden. Monique gaat jouw de basistechnieken van het dirigeren leren en jouw coachen en begeleiden bij het dirigeren van een koor. Aan het einde van de workshop wordt er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen over repeteren, dirigeren en repertoirekeuze. Je hoeft voor deze workshop geen noten te kunnen lezen of een instrument te kunnen bespelen.

.

TECHNIEK

  • Een goede houding
  • Het tikpunt
  • Maatsoorten dirigeren ( 2, 3 en 4 slag )
  • Inzetten aangeven
  • Afslaan

PRAKTIJK
In deze workshop gaan we enkele korte stukken instuderen en fragmenten uit stukken behandelen. Elke deelnemer kan dan ervaren hoe het koor reageert op jouw slagen. Uiteraard mag je ook je eigen koorwerk meebrengen, als je daar vragen over hebt!

.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE WORKSHOP!

Vrijdag 1 februari 2019
Aanvang : 19.00 – 22.00 uur
Locatie : Kaliber Kunstenschool, te Enschede
Kosten : €  45,00 excl. 21% btw
Inclusief : Syllabus en bladmuziek van enkele korte stukken, koffie/thee.

Ja, ik doe mee!

.

.

VERVOLGCURSUS “MAESTRO”

Op 1 maart 2019 start Monique met de vervolgcursus “Maestro”. Hier kunt je in 10 lessen o.a. leren hoe je dynamiek aangeeft en fermates dirigeert. Ook gaan we leren hoe je de slagen kunt onderverdelen, maatwisselingen komen aan bod en tevens behandelen we het slagschema voor onregelmatige maatsoorten (bv.  5/8 of 7/8 maatsoort )

Ook wordt er aandacht besteed aan het inzingen van het koor, repetitietechniek en gaan we met de Lax Vox methode aan de slag. Dit komt allemaal in het eerste uur aanbod. Na de pauze komt het koor en dan kunnen we al het geleerde in praktijk brengen.  Iedere cursist mag een stuk uitkiezen om dit met het koor in te studeren en uit te voeren op het eindconcert, 10 mei 2019.

.

ZANGERS & ZANGERESSEN

Bent u een zanger of zangeres en vindt u het leuk om in het koor deel te nemen en te zingen onder begeleiding van verschillende dirigenten? Dan kunt u zich ook aanmelden. We starten de avond met een kopje koffie of thee. Om 20.15 uur gaan we beginnen met de repetitie die tot 21.30 uur duurt. Onder leiding van de deelnemende dirigenten staan er elke avond verschillende muziekstukken op de lessenaar.

Elke dirigent krijgt de tijd om een stuk met het koor in te studeren dat op het concert zal worden uitgevoerd. De keuze van het stuk is geheel aan de dirigent, wel in overleg met Monique, qua haalbaarheid en moeilijkheidsgraad. Dus alles is mogelijk : van pop, rock en musical tot klassiek, opera en operette.

INDELING / PROGRAMMA
19.00 – 20.00 uur : Techniek : elke week wordt er aandacht besteed aan een nieuw onderdeel en zullen we de technieken verfijnen.
20.00 – 20.15 uur : Pauze / inloop koor
20.15 – 21.30 uur : Praktijk : elke cursist zal een stuk gaan instuderen met het koor.

.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE CURSUS “MAESTRO”

Start : Vrijdag 1 maart 2019
Aanvang : 19.00 – 21.30 uur
Locatie : Kaliber Kunstenschool, te Enschede
Data : Vrijdag 1 maart 2019 t/m 10 mei 2019
Kosten voor 10 lessen : € 195,00 excl. 21% btw
Inclusief : Syllabus, bladmuziek, koffie/thee
Maximaal : 9 personen

Ja, ik doe mee!

.

SCHRIJF JE NU IN ALS KOORLID

Start : Vrijdag 1 maart 2019
Aanvang : 20.00 – 21.30 uur
Locatie : Kaliber Kunstenschool, te Enschede
Data : Vrijdag 1 maart 2019 t/m 10 mei 2019
Kosten voor 10 lessen : € 35,00 excl. 21% btw
Inclusief : Bladmuziek, koffie/thee

Ja, ik doe mee!

.

DIRIGENT MONIQUE KOKKELER

Monique Kokkeler heeft tijdens haar studie Accordeon, te Enschede, het vak ensembleleiding gevolgd. Door haar blijvende interesse in dirigeren heeft ze dit aan het conservatorium te Arnhem voortgezet bij Lex Veelo. Daarna heeft ze o.a. privélessen orkestdirectie gevolgd bij Ger Vos, Kerry Woodward en Marcus la Fleur. Tevens heeft ze deelgenomen aan de Masterclass Koordirectie van Alistair Lilly, dirigent van het koor van de Nationale Reisopera.

Monique is dirigent geweest van verschillende koren en orkesten, waaronder accordeonorkesten, jeugdensembles, kinderkoor, jeugdkoor, dameskoor, barbershopkoor en gemengde koren.  Momenteel is ze dirigent van Choir Twente & Orchestra Twente.